Maux

Geloofde in haar vorige leven ook al niet in reïncarnatie
Blog

Hoeveel vrouwen

Hoeveel vrouwen hebben vanochtend hun kind uitgezwaaid, zoals ze dat elke-zaterdag-om-de-week doen omdat ‘papa en mama jóu nog heel lief vinden, maar elkaar niet lief genoeg meer’ –en wie van deze vrouwen snakte vlak voor allerlaatste kusje naar die kostbare momenten alleen. Momenten alleen die er niet zo vaak zijn nu je alleen bent.

Hoeveel vrouwen kijken nu om zich heen, naar hun lege huis dat opeens drie keer zo groot lijkt. Zuchtend over de navenante hoeveelheid aan troep. Een muziekje op, koffie op, toch even de laptop. De tijd vliegt voorbij zonder de rust en regelmaat van fruithapjes, middagslaapjes en regelmatige kinderstoelgang. Hoeveel vrouwen hebben op zaterdagavond afgesproken met hun vriendinnen die gelukkig ook alleen zijn, of ongelukkig samen, of gelukkig tevreden. Maar te lang ’te’ is nooit goed. Behalve tequila, en that’s where you come in.

Hoeveel vrouwen herinneren zich in dat lege huis opeens die momenten waarvan het achteraf niet meer dan logisch is dat de kinderen dreigden met het bellen van de kindertelefoon. Hij had zijn bordje allang in de afwasmachine gezet. Zij had je lipgloss meteen teruggelegd. Je was alleen te moe om het te zien. Te veel met jezelf bezig. Zodra ze terug zijn ga je het allemaal anders doen. Aandacht en zo. En met die diepvries pizza’s is het nu ook wel eens klaar. Nou ja. Als de kinderen er zijn. Hoeveel vrouwen nemen zich dat om de veertien dagen telkens weer opnieuw voor.

Voor hoeveel vrouwen is het een keer in de veertien dagen geen drama als ze de kliko vergeten, omdat hij de ene week lang niet zo vol zit als de andere week. En hoeveel vrouwen zijn gelukkig met hun nieuwe begin, en beginnen enthousiast aan de was van de afgelopen dagen -of week- om zich tien minuten later bedwelmd af te vragen waar de tijd is gebleven. Het t-shirt van de jongste ruikt precies zoals hij. Je vergeeft hem met terugwerkende waskracht de gras- en chocoladevlekken. En, vooruit: ook de gaten die hij erin heeft geknipt.

Hoeveel vrouwen kijken nu naar buiten. Je kijkt naar buiten en daar schijnt de zon en je hebt zoveel vrijheid dat je je gevangen voelt in de wereld van mogelijkheden die verscholen tussen de lego aan je voeten ligt.

Ik ken er in elk geval een.

1 Comment

  1. Hoi MAureen,

    Nog niet herkenbaar maar dreigt er wel aan te komen. Ksta doodsangsten uit als ik er aan denk.

    Take care

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *