Maux

Geloofde in haar vorige leven ook al niet in reïncarnatie
Blog

Uit de kast

Al jarenlang glippen mensen in-en-uit mijn leven. Ze komen hier lezen, sommigen al sinds ik blogde op Hyves (toen Hyves nog gewoon kon). Ik schreef over mijn kinderen, over mijn huwelijk, over het mislukken ervan en over de pijn. Ik schreef over nieuwe liefdes, over vriendschap, over het overlijden van een oma, een opa, mijn tante en de beste vriend die ik ooit heb gehad. Je zou wel kunnen stellen dat ik behoorlijk open en eerlijk ben geweest over mijn leven. Noem het exhibitionistisch. Ik kreeg talloze e-mails van mensen –meestal vrouwen- die zich in mij herkennen, die net zoals ik worstelen met co-ouderschappen, vaste lasten en de liefde. Kortom, het leven van zoveel vrouwen. Ik ben daarin niet meer of minder uniek, ik schrijf er alleen over.

Maar toen mijn leven de wending nam die er écht toedeed, bleef ik stil. Met de stilte is niets mis, behalve als je zwijgt vanuit schaamte of angst.

Mijn leven lang al geloof ik in de liefde, in jezelf kunnen zijn en dat ieder mens goed is zoals hij of zij is. Waarom zou ik geen ‘goed mens’ meer zijn als ik uit zou komen voor wat ik werkelijk voelde, voor wat er werkelijk toedeed, en vooral: wíe er werkelijk toedeed? Ik, die altijd pleidooien hield over de liefde in welke vorm dan ook, ik verstopte mezelf. Natuurlijk vertelde ik mijn verhaal aan vrienden, vriendinnen en mijn familie, met allemaal dezelfde lieve reactie: ‘als jij maar gelukkig bent toch?’. Er was ook ongeloof, of juist een bevestiging: ‘vandaar dat het niet lukte tussen ons’. Er was goed bedoeld advies: ‘vertel je opdrachtgevers maar liever niets, straks nemen ze je niet meer aan.’ Maar er was vooral mijn eigen angst, ‘wat zullen de buren wel niet zeggen’ dreunde in mijn hoofd.

Maar ik kan niet meer zwijgen, niet ontkennen of degene verstoppen die voor mij het allerbelangrijkste is. Degene die mijn leven draaiende houdt, mijn hart, mijn ziel, mijn geluk en vooral: mijn geloof in de liefde. Verder ben ik nog steeds dezelfde. Ik ben nog steeds lief, chaotisch, slim, openminded, oorspronkelijk, blut, creatief en diepzinnig. En de was is nog steeds een issue.

We wonen sinds een paar maanden samen en ik stel je graag aan haar voor, want ze doet ertoe. Ze doet er écht toe.

 

 

10 Comment

 1. Wat een emotionele ervaring om dit allemaal te lezen, maar het was een fijne roller-coaster! Ik vind het een prachtig verhaal, dank je.

 2. Jaja, ik kwam je blogs al tegen op Hyves. In ‘uitgelicht’ geloof ik, zo heette dat toen. Een ver verleden. Ik denk dat mensen je blogs zo waarderen omdat je dingen benoemt zoals ze zijn, niet mooier, niet beter, gewoon zoals het is. Op deze vroege morgen fronste ik even mijn wenkbrauwen toen ik het las, een verrassing, maar da’s logisch, ik ken alleen je blogs, niet jou persoonlijk. En het eerste dat ik dacht: ‘best makkelijk denk ik, een vrouw als partner, er vallen dan vast een hoop onzekerheden weg.’ Haha… da’s toch wel bizar, dat dat het eerste is wat ik denk? ;-)) Een lange inleiding voor wat ik eigenlijk wil zeggen:

  ‘Wat fijn en goed dat je die kastdeur opengerukt hebt en jullie liefde gewoon aan de wereld toont, want het is toch super? Je maatje, nu je partner? Heel veel geluk en geniet van elkaar.’

 3. Meid wat leuk! Heerlijk dat je zo gelukkig bent … Dank je Char. Wel ben ik natuurlijk diep teleurgesteld dat je dit nieuws niet via onze Arie wereldkundig hebt gemaakt ;-) serieus geniet van elkaar

 4. Wat een verrassing! Blij voor jou dat je degene hebt gevonden die jou het gelukkigst maakt, want daar doen we het toch voor met z’n allen. Gefeliciteerd!

 5. Ik ‘ken’ jou ook al sinds Hyves en ben je altijd blijven volgen (niet stalkerig). Ik vind je een fantastische vrouw en een voorbeeld voor heel veel anderen, in hoe je schrijft, moedert en leeft. Nu vind ik je alleen nog maar stoerder. Volgens mij ben je nu gelukkiger dan ooit, geniet er van!

 6. Blij voor je. Dacht even dat je ‘de liefde’ op ging geven en teleurgesteld genoegen zou nemen met minder. En dat was verdrietig geweest. Al het mooie voor jullie!

 7. We zijn het niet altijd eens geweest. Maar je snapt dat ik blij voor je ben, het is zoveel ruimer buiten die kast!

 8. MAUX!!! Ik ben superblij voor jou. Voor jullie. Wat dat aangaat.

 9. Ik was één van die volgers op Hyves en ik heb inderdaad mogen meeleven met met al die openheid van je. Door openheid krijg je op afstand toch het gevoel dat je een beetje een bekende bent. En klinkt misschien stom, maar aangezien ik je dus beetje kun, ben ik blij dat jij je geluk hebt gevonden. Kippevel kreeg ik van haar zondag-verhaal… Samen mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.