Maux

Geloofde in haar vorige leven ook al niet in reïncarnatie
Blog

Pijn op woensdag

Het doet er niet toe dat ik non-stop aan het nadenken ben hoe ik mijn toestand van alleen-zijn zou kunnen omschrijven. Doet er niet toe dat ik, weggedoken in mijn roze winterjas die niet onderdoet voor een dekbed, schichtig door de stad loop en in mijn hoofd duizenden woorden voorbij laat komen die ik zou kunnen zeggen als ik haar opeens tegenkom op straat. Maar de woorden verdwijnen net zo snel als zij deed. Op een woensdag die ‘s ochtends nog wel wat potentie had. ‘s Avonds was niet alleen de week doormidden, maar was ook mijn hart gebroken.

Doet er niet toe dat er nog steeds geen blauwe vinkjes staan, of je in je geheugen graaft naar een moment waarop je iets anders had moeten doen. Als je toen maar je mond had gehouden of het juist had uitgeschreeuwd. Als je nou liever was geweest en gewoon eens wat minder moe en passief. Als er nou geen lockdown was geweest, je de vaatwasser wat vaker had ingeruimd, de was in de droger had gedaan en de signalen had opgevangen.

Nadenken heeft geen zin, mijn brein doet er niet toe, hoe gretig het ook is.

Doet er niet toe dat ik loslaten nu minstens zo moeilijk en verdrietig vind als vasthouden. Wat telt is waar ik sta, waar ik heen ga en onderweg van mijn wond weer een wonder maak.

2 Comment

  1. Mijn gevoel bij het lezen van deze verhalen zegt dat jij beter weet wat liefde is dan de vertrokken dame. Het ligt niet aan wat je wel of niet gedaan hebt. Jij bent juist een lieve, pientere, zorgzame dame. Ook zij had meer kunnen vechten en kunnen bewijzen dat haar liefde net zo groot was als dat zij jaar in jaar uit over je beschreef. En dat zij daarom ook trouw wilde blijven. Ik vrees dat het laatste wat minder onder haar normen en waarden viel. Bij problemen gelijk elders voor de bijl gaan maakt natuurlijk geen huwelijk. Sterkte met de verwerking.

  2. ooh help wat herkenbaar…is het de datum of gaat het over de zelfde….twijfel en ik weet het niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.