Maux

Geloofde in haar vorige leven ook al niet in reïncarnatie
Blog

Met deze tips word jij ook een professionele fotograaf!

Ben jij gefascineerd door fotografie en overweeg je om van je hobby je beroep te maken? Doen! Met deze tips kun jij binnen no-time aan de slag als de nieuwe Annie Leibovitz of Anton Corbijn!

Tip 1: hoe word ik een professionele fotograaf

Koop een digitale camera.

Tip 2: de kneepjes van het vak 

Kijk goed naar de camera, waarschijnlijk ergens bovenop, aan de achterkant, aan de zijkant of aan de kant waar je het een en ander kunt instellen, zit een knop of display met ‘ A’ erop. Veel amateurs denken dat deze knop ‘Automatic’ betekent, maar dat klopt niet. Dit is de A van ‘Awesome’. Schakel deze optie altijd in.

Tip 3: fotografie-cursussen

Geef je geld niet uit aan dure cursussen, zelfs een basiscursus fotografie is niet nodig.  Dankzij je nieuwe digitale camera ben jij altijd een professionele fotograaf. Misschien niet zo’n professionele als ik, maar toch. Zonde van je geld. Niet doen.

Tip 4: belichting

Je hebt licht nodig omdat foto’s anders te donker zijn. Meestal kun je dit later wel fixen in photoshop of op instagram, maar iets van licht is vaak wel goed om mee te beginnen.

Tip 5: denk na over het onderwerp -en de plek

Wát wil je precies fotograferen? Denk goed na als je je ex-vriendin wil fotograferen wanneer ze naar buiten loopt met haar nieuwe vriend. Wil je dit bijvoorbeeld doen vanuit de auto of de bosjes? Onthoud goed: fotografie is een werkwoord!

Inspiratie 

Zonsopgang (of ondergang, weet ik niet meer) vanuit het zolderraam

Ik voor het zolderraam

Uitzicht over het centrum van Haarlem vanuit het zolderraam

Uitzicht over het centrum van Haarlem op een mistige dag vanuit het zolderraam

Vrienden die het uitzicht kwamen bewonderen vanuit het zolderraam

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.